onsdag 10 april 2013

Dopet = startpunkten

Egentligen så var det i oktober 2012 som jag verkligen fick upp ögonen för vilka fantastiska tårtor man kan göra. Vi hade bokat in dop för S den 20 oktober och jag hade bestämt mig för att göra några tårtor själv och sedan beställa en professionellt gjord tårta. Jag googlade ögonen ur mig i veckor innan jag till sist bestämde mig för Mari Milo Cake Design som håller till i Södertälje. Jag lämnade önskemål och hämtade tårtan dagen innan dopet. Jag hade aldrig tidigare hållt (eller ätit av) en sådan snygg och häftig tårta. Kändes så lyxigt! Mina egna bleknade i jämförelse, men lite tröst var iallafall att flera av gästerna sa att mina var godare ;-) Jag hade testat att göra egen fluff för första gången. Jag hade suttit fast i sylt- och marsanträsket och blev glatt överraskad att det finns så otroligt många olika fyllningar och smakkombinationer. Jag gjorde fluff på Ahlgrens bilar, päronbåtar och After Eight.



Täckt med färdigkavlat marsipanlock. Barnvagnen och gunghästen
är gjorda med mitt allra första utstickarinköp. Rosorna gjorde jag för
hand kvällen innan dopet. Chokladbokstäverna är köpta på Coop.



Tårta med färdig tårtoblat (från pictureoncake.com) och spritsad grädde och frukter
(samt lite sockerpärlor)



Tårta med färdig tårtoblat (från pictureoncake.com). Jag dekorerade kanten
med sockerpärlor i silver samt färdigköpte kristyrblommor.


Så den mäktigt fina tårtan från Mari Milo
Cake Design. Undrar om jag någonsin kommer
lyckas göra en sån hög jämn tårta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar